ua en ru

Парубій упевнений, що питання з оновленням ЦВК вирішиться в найближчі тижні

Парубій упевнений, що питання з оновленням ЦВК вирішиться в найближчі тижні Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Спікер підкреслив, що оновлення ЦВК буде серйозним

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій впевнений, що питання з оновленням Центральної виборчої комісії (ЦВК) вирішиться у найближчі тижні. Про це глава ВР сказав в інтерв'ю виданню "Фокус".

Парубій зазначив, що, згідно з планом роботи на цю сесію, спочатку йде блок реформ, потім - кадровий блок.

"Згідно з планом роботи на цю сесію, спочатку йде блок реформ, потім - кадровий блок. Перш за все це стосується ЦВК, Рахункової палати і Уповноваженого з прав людини. Щодо міністрів можу сказати, що це важливі питання, але не настільки критичні. Наприклад, Юрій Стець і Уляна Супрун на своїх місцях, вони працюють. В Рахункову палату був оголошений новий конкурс, йде спецперевірка всіх кандидатів, скоро питання закриється. По ЦВК консультації теж знаходяться на завершальному етапі", - заявив він.

Спікер підкреслив, що оновлення ЦВК буде серйозним.

"Оновлення буде серйозним. Серед тих кандидатур, які раніше були подані депутатськими фракціями, дехто вже передумав балотуватися. Тому ми очікуємо оновлені пропозиції від фракцій. Упевнений, що ця історія закінчиться у найближчі тижні", - сказав Парубій.

Нагадаємо, витрати на Центральну виборчу комісію України, згідно з проектом держбюджету-2018, у наступному році передбачені в сумі 177 млн ​​гривень.