ua en ru

Парубій переконаний, що досвід ЗСУ стане у пригоді країнам НАТО

Парубій переконаний, що досвід ЗСУ стане у пригоді країнам НАТО Фото: Андрій Парубій вважає досвід української армії корисним для НАТО

Голова Верховної ради подякував главі ПА НАТО Майклу Тернеру за підтримку України

Голова Верховної ради України Андрій Парубій вважає, що Україна має бачити і розуміти конкретні вимоги та часові рамки для набуття членства у НАТО, а досвід українських Збройних сил може бути цікавим та корисним для армій країн НАТО. Про це він заявив за підсумками зустрічі з головою Парламентської асамблеї НАТО Майклом Тернером у Стамбулі, повідомляє прес-служба ВР.

"Ми переконані, що воююча українська армія має досвід, який буде цікавий країнам НАТО. Зараз вона проходить випробування війною - вона гартується", - зазначив Парубій.

Спікер ВР також зазначив, що в Україні затверджена програма щодо приведення Збройних сил до стандартів НАТО до 2020-го року.

"Цим активно займається і президент України, і Верховна рада. Це амбітна ціль, але я переконаний, що Збройні сили її реалізують", - зазначив він.

Крім того, Парубій подякував Тернеру за підтримку України ПА НАТО, зокрема, за допомогу ЗСУ у лікуванні та реабілітації українських воїнів - учасників АТО та спільні військові навчання країн НАТО та України.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України Ірина Фріз та Мустафа Джемілєв.

Нагадаємо, на засіданні Парламентської асамблеї НАТО Російську Федерацію офіційно визнали країною-агресором.