ua en ru

Парубій повідомив, коли Рада ухвалить закон про нацбезпеку

Парубій повідомив, коли Рада ухвалить закон про нацбезпеку Фото: Андрій Парубій (УНІАН)

Закон про нацбезпеку ухвалять у травні-червні

Народні депутати зможуть розглянути законопроект про нацбезпеку у другому читанні в останній пленарний тиждень травня або на початку червня. Про це під час міжнародного безпекового форуму заявив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про терміни, два тижні надається на подання поправок, а потім це буде залежати від кількості правок. За моїм розрахунком, це відбудеться однозначно цієї сесії. Це (голосування, - ред.) може відбутись або в останній заключний тиждень травня або в перший тиждень червня. Це ті рамки, в які ми можемо вийти на прийняття остаточного рішення", - сказав Парубій

За словами спікера парламенту, наступного тижня голови всіх фракцій обговорюватимуть поправки до законопроекту з закордонними партнерами та експертами.

"Щодо законопроекту про нацбезпеку - по ньому не менш складна дискусія. Для мене принципово важливо, щоб ми змогли до другого читання включити ці рекомендації і НАТО, і ЄС, які були подані. 18 квітня я ініціюю круглий стіл, де ми зможемо з нашими західними партнерами, народними депутатами та головами фракцій обговорити пропозиції і підготувати правки, які мали би бути введеними в тіло закону під час розгляду між першим і другим читанням", - додав Парубій.

Нагадаємо, 5 квітня 2018 року Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект про нацбезпеку України (№8068). Відповідне рішення підтримали 265 нардепів.

Згодом постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчисон заявила, що НАТО очікує від українського уряду прийняття закону "Про національну безпеку", який дозволить громадянському суспільству контролювати військових.