ua en ru

Парубій: сьогодні у Раді зареєстрували законопроект про зміни до Регламенту

Парубій: сьогодні у Раді зареєстрували законопроект про зміни до Регламенту Фото: Андрій Парубій

Наступна сесія ВРУ може формуватися вже за новою системою

Проект закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради сьогодні був зареєстрований у парламенті. Про це 19 травня під час презентації дослідження "Експертно-аналітичний супровід законодавчого процесу в ЄС" заявив голова ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні... нарешті є зареєстрований закон про зміни до Регламенту",- заявив Парубій, зазначивши, що обговорення щодо норм відповідного законопроекту тривали у майже десяти робочих групах близько місяця.

"Ми вибрали найбільш безконфліктні моменти, але при тому дуже важливі для організації роботи ВРУ",- додав спікер.


За його словами, проект закону підписали голови фракцій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч" та Радикальна партія Олега Ляшка, що, на думку спікера, фактично дає підґрунтя і підстави говорити про те, відповідний законопроект має великий шанси бути ухваленим.

"Я сподіваюся, до кінця цієї сесії, до кінця червня він буде прийнятий і в другому читанні. І вже наступний наш сесійний період, наш календарний план ми будемо формувати за новою системою",- сказав Парубій.

Нагадаємо, законопроектом пропонується штрафувати нардепів за прогули засідань та ввести три пленарних тижні в місяць замість двох.