ua en ru

Парубій розповів, коли Рада розгляне питання призначення нового складу ЦВК

Парубій розповів, коли Рада розгляне питання призначення нового складу ЦВК Фото: Андрій Парубій

Питання призначення нового складу ЦВК розглядатиметься пістя того як фракції досягнуть консенсусу щодо нього

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій розповів, коли Рада розгляне питання призначення нового складу Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це заявив Парубій розповів під час брифінгу у Львівській області в ефірі "112 Україна".

"Дане питання залежить від того, наскільки політичні фракції знайдуть порозуміння. І поки не буде в залі політичного консенсусу з цього питання, поки не буде порозуміння, і буде небезпека, що ми можемо провалити це подання, що це може становити загрозу і для виборів проміжних і в цілому для функціонування ЦВК, я буду очікувати на порозуміння між фракціями парламенту. І після того, як це порозуміння буде знайдено, як воно буде мені покладено на стіл, після того це питання тут же і невідкладно буде внесено в зал", - заявив Парубій.


Він також додав, що був готовий винести питання про призначення нового складу ЦВК на голосування в перші дні після подання президента.

"Я був готовий винести його буквально в перші дні після подання президента, але ряд голів політичних фракцій парламенту звернулися до профільного комітету, який очолює Князевич, з проханням це питання перенести у зв'язку з тим, що необхідно завершити політичні консультації", - додав він.

Він наголосив, що подібне звернення голів фракцій є для нього важливим аргументом.

"Найгірше, що могли би ми зробити, це відкликати старих членів ЦВК і не обрати нових. Це би призвело до паралічу ЦВК і подібний крок був би неприйнятним і недопустимим", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що антикорупційний комітет схвалив проект постанови про призначення членів ЦВК.