ua en ru

Парубій розповів, коли Рада розгляне кадрові питання

Парубій розповів, коли Рада розгляне кадрові питання Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Спікер сподівається на призначення нового складу ЦВК

Верховна Рада України на наступному пленарному тижні може призначити новий склад Центральної виборчої комісії, однак парламент не встигне розглянути заяви про відставки міністрів і призначення членів Рахункової палати. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вважаю, що відставка міністрів не є аж такою важливою тому, що міністри виконують свої обов'язки і наскільки мені відомо, по одній з тих заяв вже є рішення комітету, зокрема по Кутовому. По заяві Стеця ще немає комітету (рішення - ред.) і тому ми не можемо розглядати", - заявив Парубій.

Спікер зазначив, що сподівається на кінцевий варіант рішення щодо нового складу Центральної виборчої комісії протягом останніх двох тижнів до закінчення поточної сесії.

"Я з кадрових питань питання ЦВК поставив би першим питанням, наступні, такі, як Рахункова палата, вони ще не можуть стояти на цьому тижні тому, що Рахункова палата згідно закону, який ми теж прийняли, передбачає свою процедуру", - зазначив очільник Ради.

За його словами, відповідна процедура передбачає проведення спецперевірки, яка має тривати не менше місяця.

Нагадаємо, Парубій повідомив, що під час наступного пленарного тижня Верховна Рада України може звернутися до Кабінету міністрів щодо введення візового режиму з Російською Федерацією.