ua en ru

Парубій розповів, коли Рада може скасувати депутатську недоторканність

Парубій розповів, коли Рада може скасувати депутатську недоторканність Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

В даний момент тривають юридичні консультації щодо проекту закону

Спікер Верховної Ради (ВР) Андрій Парубій розповів, що зараз тривають консультації з проектом закону про скасування депутатської недоторканності, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день в цьому питанні є певна юридична колізія - є законопроект, який був поданий до ВР, який був відправлений до Конституційного суду для доопрацювання, але в цьому законопроекті передбачено зняття недоторканності і з депутатів, і з суддів. Я нагадаю, що в ході судової реформи ми частину цього законопроекту вже вирішили, ми вже зняли недоторканність суддів. Зараз ми ведемо остаточні юридичні консультації, можливо, необхідно внесення нового законопроекту, оскільки старий вже втратив свою актуальність", - заявив Парубій.

Голова ВР зазначив, що невідкладно внесе питання про скасування депутатської недоторканності в сесійну залу відразу після того, як для цього з'являться юридичні передумови і відповідне рішення профільного комітету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР на цьому тижні розгляне подання Генерального прокурора України Юрія Луценка народних депутатів: у вівторок (11 липня) або четвер (13 липня).