ua en ru

Парубій розповів, коли Рада призначить нових членів ЦВК і Рахункової палати

Парубій розповів, коли Рада призначить нових членів ЦВК і Рахункової палати Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Наразі триває спецперевірка по кандидатах в члени до ЦВК

Верховна Рада (ВРУ) зможе розглянути питання щодо призначення нового складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) після завершення спецперевірки кандидатів.Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив голова ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, спецперевірка має завершитися до початку наступного пленарного тижня.

"Ще триває спецперевірка по кандидатах в члени до ЦВК, але по всіх попередніх планах виглядає, що спецперевірка завершиться до наступного пленарного тижня і на наступному пленарному тижні ми зможемо розглянути нових членів ЦВК", - заявив Парубій.

За його словами, серед прерогатив парламенту - призначення нових членів Рахункової палати. Однак відповідне питання має бути винесене у сесійну залу парламенту, коли матиме достатню кількість голосів підтримки. Парубій закликав фракції провести політичні консультації щодо кандидатур до Рахункової палати для того, щоб ВР могла якнайшвидше вийти на прийняття рішення.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, Парубій зазначив, що кадрові питання будуть одними з основних навесні цього року. Зокрема, мова йде про склад Центральної виборчої комісії і Рахункову палату.