ua en ru

Парубій розповів, коли підпише звернення до РНБО щодо "112" і NewsOne

Парубій розповів, коли підпише звернення до РНБО щодо "112" і NewsOne Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Рада має спочатку відхилити два проекти про скасування звернення до РНБО

Спікер Верховної ради Андрій Парубій підпише постанову про звернення до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо санкцій проти "112 Україна" і NewsOne після того, як парламент відхилить проекти про його скасування. Про це він заявив в ході візиту до Грузії, передає РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

Парубій зазначив, що до парламенту внесли дві постанови про скасування рішення Ради від 4 жовтня. За його словами, для підписання початкового рішення ці проекти мають бути винесені на розгляд Ради та відхилені. При цьому він підкреслив, що розгляд цих постанов пройде вже на найближчому пленарному тижні.

"У мене немає жодних сумнівів, що вони будуть відхилені, - в той же час це дає мені можливість підписати постанову про санкції, і вона тут же набуде чинності. Я впевнений, що Рада національної безпеки і оборони України теж не буде зволікати із вивченням ситуації та з прийняттям відповідного рішення", - додав Парубій.

Нагадаємо, 4 жовтня парламент рекомендував РНБО ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

Як повідомляло РБК-Україна, парламентська фракція "Народного фронту" ініціювала санкції проти телеканалів на прохання президента Петра Порошенка.