ua en ru

Парубій розповів про напрямки виборчої реформи

Парубій розповів про напрямки виборчої реформи Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Спікер ВР підкреслив, що більше питання виборчої реформи відтягувати не можна

У рамках ухвалення виборчої реформи народні депутати посилять кримінальну відповідальність за порушення законодавства. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Парубій підкреслив, що більше питання виборчої реформи відтягувати не можна.

"Дуже масштабним на цю осінь будуть виборчі закони. Ми в рік виборів, напередодні і президентських, і парламентських виборів. Тому більше не можна відтягувати, щоб вирішити основні питання, які стосуються виборів. У першу чергу, це виборчий кодекс. Неймовірно великий та об’ємний документ, який буде мати величезну дискусію у залі. Я планую, щоб орієнтовно в жовтні ми перейшли до його розгляду", - заявив Парубій.

Спікер також додав, що в рамках виборчої реформи парламент зможе посилити кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства.

"Нам вкрай важливо посилити кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства, і це ще один з напрямків, який буде розглядатись у загальній виборчій реформі та загальновиборчому напрямку", - зазначив він.

Нагадаємо, Парубій заявив, що розгляд виборчого кодексу може зайняти два пленарні тижні. Він зазначив, що розгляд документа Рада планує почати з жовтня.

Як писало РБК-Україна, глава фракції БПП Артур Герасимов заявив, що в разі, якщо після внесення поправок до виборчого кодексу він не буде достатньо адаптованим, "Блок Петра Порошенко" буде ініціювати розробку нового законопроекту.