ua en ru

Парубій прогнозує гостру дискусію щодо "мовного закону"

Парубій прогнозує гостру дискусію щодо "мовного закону" Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій сподівається, що правки перед другим читанням будуть мати лише технічний характер

Перед другим читанням законопроекту про державну мову очікується гостра дискусія. Про це в ході візиту до Грузії заявив спікер Верховної ради Андрій Парубій, передає РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

У той же час Парубій висловив надію на те, що загальна "філософія закону залишиться і в другому читанні, а поправки, які будуть внесені, будуть мати технічний і регулюючий ефект". За його словами, норми законопроекту вже в першому читанні адаптовані до інших законів у мовному аспекті.

"Я сподіваюся, що хоча дискусія до другого читання буде гострою, емоційною - тому що питання мови в Україні весь час викликало емоції, думаю, вона буде конструктивною, і ми так само конструктивно зможемо знайти консенсус в залі і прийняти цей закон у другому читанні", - додав Парубій.

Нагадаємо, раніше Парубій розповів, коли підпише звернення до РНБО з "112" і NewsOne.

Верховна рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної" 4 жовтня. Дія закону не буде поширюватися на сферу приватного спілкування.