ua en ru

Парубій з представником парламенту Норвегії обговорили "Північний потік-2"

Парубій з представником парламенту Норвегії обговорили "Північний потік-2" Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Під час зустрічі також обговорювалось питання відбиття кібератак

Голова Верховної ради Андрій Парубій під час зустрічі з головою Стортингу Королівства Норвегія обговорили питання протидії будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". Про це Парубій повідомив під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я подякував за підтримку, яку Норвегія надає Україні. Разом з тим під час розмови я підняв питання "Північного потоку-2" та закликав парламент Норвегії стосовно неприйняття будівництва проекту Путіна, який спрямований на збільшення енергетичного тиску на Європу", - повідомив Парубій.

Він також додав, що під час зустрічі обговорювалось питання відбиття кібератак.

"Також наголосив на необхідності збільшення співпраці у відбитті кібератак та інформаційних атак. Ми узгодили, що в цих напрямках продовжуємо співпрацю", - додав він.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України очікують, що Російська Федерація відмовиться від будівництва "Північного потоку-2".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, що після запуску російського газопроводу "Північний потік-2" Україна втратить 3 млрд доларів, які щороку отримує від транзиту газу через територію України.

Додамо, шведські політики виступили проти "Північного потоку-2".