ua en ru

Парубій доручив комітету позачергово розглянути постанову щодо єдиної православної церкви

Парубій доручив комітету позачергово розглянути постанову щодо єдиної православної церкви Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Таким чином, Рада може розглянути це питання у четвер

Спікер парламенту Андрій Парубій доручив профільному комітету з питань культури і духовності в позачерговому порядку розглянути проект постанови "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні" для внесення його на розгляд Верховної Ради у четвер, передає кореспондент РБК-Україна.

Про це він сказав перед закриттям ранкового пленарного засідання.

"Даю доручення профільному комітету з питань культури і духовності в позачерговому порядку розглянути це питання для внесення його на розгляд ВР завтра, у четвер, 18 квітня. Завтра ми будемо розглядати цю постанову. Прошу завтра усіх максимально мобілізовано прибути в зал. Я вважаю, ця постанова має набрати більше 300 голосів. Бо надання Томасу… є фундаментальним питанням розвитку і буття української держави. Комітет, я знаю, сьогодні збирається, і я сподіваюсь, що буде позитивне рішення", - зазначив Парубій.

Після цього спікер закрив ранкове пленарне засідання ВР.

"Ранкове засідання Верховної Ради України оголошую закритим. Бажаю усім плідної роботи в комітетах", - додав голова парламенту.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко просить ВР підтримати створення єдиної української православної церкви.