ua en ru

Парубій доручив комітету невідкладно розглянути постанови про скасування розширення ЦВК

Парубій доручив комітету невідкладно розглянути постанови про скасування розширення ЦВК Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Відповідні проекти постанов були зареєстровані у парламенті вчора

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій доручив комітету парламенту з питань регламенту невідкладно розглянути два проекти постанов про відхилення закону про розширення складу Центральної виборчої комісії до 17 членів. Про це він сказав у ході ранкового пленарного засідання ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова Ради зазначив, що відповідні проекти постанов були зареєстровані у парламенті вчора.

"Даю доручення регламентному комітету Верховної ради невідкладно в перерві о 12-й годині зібрати засідання і розглянути обидва проекти, які надійшли до апарату Верховної ради України", - зазначив спікер.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що вчора, 18 вересня, Верховна рада прийняла у першому читанні за основу та в цілому законопроект №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію". Закон передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.

Додамо, що під час голосування за законопроект про збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії до 17 осіб, народні депутати не підтримали поправку про визначення кількості кворуму комісії.