ua en ru

Парубій в Польщі ініціював підписання заяви про небезпеку "Північного потоку-2"

Парубій в Польщі ініціював підписання заяви про небезпеку "Північного потоку-2" Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Проект заяви Парубій також обговорював з головою Сейма Литви

Глава Верховної Ради України Андрій Парубій ініціював підписання спільної зі спікером Сейму Польщі Мареком Кухцінським заяви про небезпеку будівництва "Північного потоку-2". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВРУ.

Як зазначається, наразі Парубій перебуває з робочим візитом у Польщі.

"Голова Верховної Ради України запропонував Маршалку Польського Сейму підписати спільну заяву щодо небезпеки, яку несе будівництво газопроводу "Північний потік-2". Проект тексту листа Андрій Парубій передав своєму польському колезі", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що проект цього листа Парубій також обговорював з головою Сейма Литви Вікторасом Пранцкєтісом під час нещодавньої зустрічі у Києві.

Крім того, в рамках виступу на конференції "Європа Карпат" у м. Криниця Здруй Парубій зазначив, що "Північний потік 2" - це є спосіб впливу Російської Федерації на Україну, а також "спосіб тиску на розкол Європи".

"Енергетична безпека і енергетичний тиск - це один із ефективних важелів, який РФ традиційно використовувала для тиску і на Україну, і на ЄС", - заявив Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Данії підготував і направив на обговорення проект закону, який зможе заборонити будівництво газопроводу "Північний потік-2" через територіальні води Данії.