ua en ru

Парубій підписав законопроект, який скасовує "закон Савченко"

Парубій підписав законопроект, який скасовує "закон Савченко" Фото: Андрій Парубій

Законопроект направлений на підпис президенту

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій сьогодні, 1 червня 2017 року, підписав законопроект №5534 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань і зарахування строку попереднього ув'язнення)". Про це свідчить інформація на сторінці документа на сайті парламенту.

Так, останні етапи проходження законопроекту - закон підписаний головою Верховної Ради України і направлений на підпис президенту.

Нагадаємо, раніше парламент підтримав за основу та в цілому законопроект №5534 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань і зарахування строку попереднього ув'язнення)". За документ з другого разу проголосували 227 депутатів Ради (спочатку 213 нардепів).

Заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян заявив, що за час дії "закону Савченко" випущені ув'язнені здійснили понад 2 тисяч тяжких злочинів.

"За цей час на вулиці нашої країни передчасно вийшло понад 10 000 чоловік, які за станом на 11 травня здійснили понад 2 тисяч тяжких злочинів", - повідомляв Троян.