ua en ru

Парубій підписав закон про збільшення кількості членів ЦВК до 17

Парубій підписав закон про збільшення кількості членів ЦВК до 17 Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Законопроект спрямований на підпис главі держави

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію" свого авторства. Підписання відбулося перед закриттям ранкового пленарного засідання ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, документ направлений на підпис президенту Петру Порошенко.

"Парламент має обрати новий склад ЦВК, і ми розблокували цей шлях і дали можливість усім фракціям бути представленими… Ми зробили рішучий крок до оновлення ЦВК, і завтра ми оновимо Центральну виборчу комісію, і ніякі темні сили нас не зупинять… Отже, я підписую закон про Центральну виборчу комісію зараз при всіх і передаю на підпис президентові", - сказав спікер.

Нагадаємо, депутати Верховної ради відмовилися скасувати закон №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію".

У вівторок, 18 вересня, Верховна рада прийняла в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9090 "Про внесення змін до статті 6 закону" Про Центральну виборчу комісію ". Закон передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.

Як писало РБК-Україна раніше, в комітеті з питань правової політики пояснили, що в разі успішного голосування за законопроект про збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) на поточному тижні прийняте парламентом рішення може бути оскаржене в Конституційному суді України.