ua en ru

Парубій підписав закон про передачу Андріївської церкви Константинополю

Парубій підписав закон про передачу Андріївської церкви Константинополю Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Закон переданий на підпис президенту

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані на сайті парламенту.

Парубій підписав закон про передачу Андріївської церкви Константинополю

Фото: скріншот з сайту Ради

Таким чином, закон направлений на підпис голові держави та автору цього закону - Петру Порошенку.

"Повернуто з підписом голови Верховної ради України. Закон направлено на підпис президенту", - зазначається на сторінці закону на сайті ВР.

Зазначимо, відповідно до документу, встановлюється, що Андріївська церква Національного заповідника "Софія Київська", яка є видатним об'єктом культурної спадщини, пам'ятником архітектури національного значення, як культова споруда, що перебуває у державній власності, передається у безоплатне постійне користування Вселенського Патріархату для звершення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій.

У пояснювальній записці зазначено, що передача Константинополю Андріївської церкви є важливим кроком у проведенні роботи з підготовки до надання автокефалії Православної церкви в Україні.

Спікер Ради Андрій Парубій у ході розгляду проекту у Раді підкреслив, що Андріївська церква залишається у власності держави.

Нагадаємо, сьогодні Рада підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю, за документ з другого разу проголосували 237 депутатів ВР (спочатку 216).

Як писало РБК-Україна, президент України Петро Порошенко прокоментував прийняття закону свого авторства парламентом. Глава держави вважає передачу Андріївської церкви Константинополю ще одним кроком до отримання Томосу про автокефалію.