ua en ru

Парубій очікує підписання спільного з Литвою та Польшею листа проти "Північного потоку-2"

Парубій очікує підписання спільного з Литвою та Польшею листа проти "Північного потоку-2" Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Спікер ВР провів зустріч з маршалком Сенату Польщі Станіславом Карчевським

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій очікує, що найближчим часом буде узгоджено і підписано спільний лист-звернення до Європейської комісії України, Польщі і Литви щодо неприпустимості реалізації проекту "Північний потік-2" та загроз, що він несе. Про це повідомляє прес-служба Ради.

Так, Парубій провів зустріч з маршалком Сенату Польщі Станіславом Карчевським у четвер.

"Дуже важливо, що наш лист про те, що "Північний потік" є загрозою для Європейського союзу, фактично є узгодженим між нашими сторонами і у найближчий період буде підписаний", - сказав український спікер.

Голова ВР також відзначив високий рівень міжпарламентського співробітництва України та Польщі та реалізації спільних ініціатив. Він підкреслив, що для нього "дуже важливо, що всі ініціативи, які запланували, реалізуються".

При цьому Карчевський повідомив про високий рівень співпраці між оборонними відомствами обох країн.

"Співпраця між міністерствами у галузі оборони активно розвивається. Радує також співпраця між оборонними відомствами і структурами НАТО", - наголосив він.

Нагадаємо, парламент Данії 12 жовтня має намір обговорити запропонований урядом законопроект, який може заблокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2" на території країни.