ua en ru

Парубій назвав заборону Меджлісу проявом російського фашизму

Парубій назвав заборону Меджлісу проявом російського фашизму Фото: Парубій назвав заборону Меджлісу проявом російського фашизму

Він закликав МЗС зініціювати негайне скликання Радбезу ООН з цього приводу

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав заборону Російською Федерацією Меджлісу кримськотатарського народу проявом російського фашизму. Про це голова ВР сказав, відкриваючи ранкове засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вперше після завершення епохи диктаторів Сталіна і Гітлера цілий народ оголошують екстремістами, і це прояв російського фашизму. 18 травня 1944 року Сталін підписав злочинний указ, який привів до страшної трагедії кримських татар, а 18 квітня 2016 року російська тоталітарна влада забороняє Меджліс", - підкреслив Парубій.

Зазначимо, що голова ВРУ звернувся до Міністерства закордонних справ з проханням зініціювати скликання Радбезу ООН щодо заборони Меджлісу.


"Я, від імені українського парламенту, звертаюся до міжнародних організацій дати реакцію на цей злочин. Звертаюся до українського МЗС з проханням розглянути можливість негайного скликання Ради безпеки ООН з цього питання… Кримськотатарський народ не має іншої Батьківщини, аніж Україна, аніж Крим. І наше завдання – зробити все можливе, щоб чимшвидше звільнити від окупації наші землі і наших кримськотатарських братів", - підкреслив спікер ВР.

Нагадаємо, вчора Міністерство юстиції Російської Федерації включило Меджліс кримськотатарського народу в перелік організацій, діяльність яких заборонена в зв'язку з екстремізмом.