ua en ru

Парубій назвав строки закріплення в Конституції курсу на вступ до ЄС і НАТО

Парубій назвав строки закріплення в Конституції курсу на вступ до ЄС і НАТО Фото: Андрій Парубий (РБК-Україна)

Тривала процедура внесення змін до Конституції може завершитися через півроку

Верховна рада зможе остаточно закріпити в Конституції прагнення України вступити до ЄС і НАТО наприкінці зими або весною. Про це спікер парламенту Андрій Парубій сказав в інтерв’ю телеканалу "Рада".

Він пояснив, що внесення змін до Конституції – «процес тривалий, тому будь-які реваншистські сили розчерком пера змінити його не зможуть».

Він назвав символічним, що на цьому тижні за рішення направити документ до Конституційного суду проголосував 321 народний депутат.

"В українському парламенті достатньо потуги і сил, щоб внести зміни до Конституції. Це дуже важливий і символічний знак, який насправді цілковито відображає настрої українського суспільства", - сказав спікер парламенту.

Нагадаємо, 20 вересня нардепи відправили на розгляд Конституційний суд України президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляло РБК-Україна, заступник генсекретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес, відповідаючи на запитання журналістів щодо впливу змін у Конституцію за курсом в ЄС і НАТО, заявив, що це є внутрішньою справою України.