ua en ru

Парубій назвав кількість резервістів ЗСУ

Парубій назвав кількість резервістів ЗСУ Фото: Андрій Парубій (facebook.com/andriy.parubiy)

Спікер зазначив, що в рази зросла кількість боєздатних частин, танків та бойової авіації

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що у Збройних силах нараховується близько мільйона резервістів. Про це він сказав, виступаючи з доповіддю на конференції "US-UA Working Group Yearly Summit V: Providing Ukraine with an Annual Report Card" у рамках візиту до Сполучених Штатів Америки, передає прес-служба ВР.

Так, голова парламенту зазначив, що українська армія за останні три роки змінилася кардинально і суттєво.

"За три роки ми отримали потужну боєздатну армію, яка має бойовий досвід. Це понад 200 тисяч досвідчених бійців і близько мільйона резервістів. В рази збільшився оборонний бюджет України. В рази зросла кількість боєздатних частин, танків та бойової авіації, створено нові види військ", - підкреслив спікер Ради.

Крім того, він наголосив, що безпекова угода між Україною і США, як і співпраця України з НАТО, є однаково вигідна як для НАТО, так і для України, оскільки українська армія зі своїм досвідом є "найбільш надійним партнером у захисті східних рубежів вільного світу".

Нагадаємо, у грудні 2016 року Парубій заявив, що за останні три роки в Україні була відроджена армія, яка стає однією з найпотужніших в регіоні.