ua en ru

Парубій сподівається, що проект бюджету-2019 буде внесений у ВРУ до 15 вересня

Парубій сподівається, що проект бюджету-2019 буде внесений у ВРУ до 15 вересня Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

За словами Парубія, Рада відповідно до закону проходитиме всі етапи прийняття держбюджету

Глава Верховної ради України Андрій Парубій сподівається, що проект дербюджету на 2019 рік буде внесений до парламенту до 15 вересня 2018 року. Про це Парубій заявив сьогодні, 23 серпня, у ході брифінгу.

За словами Парубія, Рада відповідно до закону проходитиме всі етапи прийняття держбюджету, проходячи і перше, і друге читання.

"Щодо цифр ця розмова має бути більш предметною, ми про неї окремо повідомлятимемо, але те, що ми з урядом узгодили загальний графік, щоб цього року так само, як і попереднього, пройти всі етапи, - це позиція однозначна", - заявив Парубій.

Крім того, на уточнююче запитання, щодо того, чи буде проект держбюджету на 2019 рік у Раді 15 вересня, він висловив сподівання, що так і буде.

"Я сподіваюся, що він (проект держбюджету на 2019 рік, - ред.) буде внесений так, як передбачено чинним законодавством України", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Центральна виборча комісія (ЦВК) України узгодила обсяги видатків для проведення виборів президента та народних депутатів України.