ua en ru

Парубій ініціює переговори між фракціями щодо створення Антикорупційного суду

Парубій ініціює переговори між фракціями щодо створення Антикорупційного суду Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій заявив, що знайти  226 голосів народних депутатів за ухвалення законопроекту буде непросто

Голова Верховної ради (ВР) України Андрій Парубій ініціює перемовини між представниками найбільших парламентських фракцій задля ухвалення у другому читанні законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд". Про це Парубій заявив під час програми "Свобода слова" на ICTV.

"Якщо позиції будуть не узгоджені, це змінить процес. Кінцеве рішення буде за фракціями. Я розумію, що треба буде провести раунд переговорів між всіма фракціями", - додав він.

За словами спікера, за умови узгодження питання стосовно ради експертів Рада зможе ухвалити законопроект про антикорупційний суд, витративши 5-6 годин.

"Закон "Про вищий Антикорупційний суд" має лише 19 сторінок. Тому вийти у четвер об 11:00 годині на голосування - це реалістичний сценарій",- додав він.

Голова ВР наголосив, що знайти 226 голосів парламентарів за ухвалення законопроекту у другому читанні може бути не просто.

"Справді в цілому знайти голоси є не просто. Я ставив питання про внесення до порядку денного сім разів, поки ми не знайшли голоси. Зрештою рішення будуть приймати політичні сили: БПП, НФ, "Батьківщина", "Опозиційний блок", "Самопоміч", які будуть давати або не давати голоси", - заявив Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Верховна рада України на пленарному засіданні 22 травня 2018 у другому читанні розгляне законопроект "Про Вищий антикорупційний суд".