ua en ru

Партія регіонів заявила про махінації з бюлетенями на виборах Президента України.

Партія регіонів заявила про махінації з бюлетенями на виборах Президента України, повідомив на прес-конференції керівник виборчої кампанії Віктора Януковича народний депутат України Микола Азаров. На його думку вперше в історії виборів у виборчому окрузі №41 (Донецька обл.) відразу на семи виборчих дільницях виявлені бюлетені, на яких номер виборчої дільниці, вказаний на контрольному талоні, відрізняється від номера, вказаного на самому бюлетені. На виборчій дільниці №176 з 820 отриманих бюлетенів виявлено 93, які призначені для іншої дільниці. "На жаль, мають місце й інші факти, що свідчать про те, що Ю.Тимошенко задумала операцію по визнанню виборів на значній кількості виборчих дільниць на південному сході недійсними", - повідомив М.Азаров. "Мною вже підписаний лист, де викладені розкриті нами факти, і адресовано Службі безпеці України, Генеральній прокуратурі і Центральній виборчій комісії", - підкреслив він.

"Стало нам зараз відомо і ще про одну технологію, якій ми також шукаємо протидію. Вона полягає в тому, щоб максимально відтягнути час підписання протоколів з підсумками голосування, і відправлення їх до Центральної виборчої комісії", - повідомив депутат. За його словами, це робиться для того, щоб співвідношення голосів, відданих за В.Януковіча і за Ю.Тимошенко, в перший період підрахунку було на користь Ю.Тимошенко", - наголосив М.Азаров.

В той же час прибічники прем'єра Юлії Тимошенко заявили в Генпрокуратуру і ЦВК про факти необґрунтованої затримки включення у виборчкоми її представників на південному сході країни.