ua en ru

Партія регіонів зареєструвала проект постанови про проведення позачергового засідання ВР 3 лютого ц.р. (доповнення).

Нардеп від Партії регіонів Владислав Лук'янов підтвердив, що ПР зареєструвала 150 підписів нардепів і проект постанови для проведення позачергової сесії ВР 3 лютого, з метою розгляду закону про внесення змін до закону про вибори Президента, передає кореспондент РБК-Україна. "Насправді таке засідання відбудеться, тому що ми вважаємо, що прийняття закону про вибори Президента важливе і необхідне", - сказав він.
Раніше сьогодні заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін повідомив, що Партія регіонів у ВР зареєструвала постанову про проведення позачергового засідання парламенту 3 лютого ц.р.
В свою чергу спікер ВР Володимир Литвин не виключив можливості проведення позачергового засідання до кінця тижня з метою прийняття змін до закону про вибори Президента України.
Нагадаємо, відповідно до календарного плану, 3 лютого передбачена робота в комітетах і фракціях.

Нагадаємо, раніше заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін повідомив, що БЮТ наполягає, щоб завтра, 2 лютого, Верховна Рада не розглядала у другому читанні проект закону про внесення змін до закону про вибори Президента України. "Враховуючи, що вже нема часу змінювати закон про вибори Президента... і враховуючи регламент і процедуру, наскільки нам відомо, до відповідного законопроекту внесено багато поправок і зауважень, тому спочатку його має розглянути комітет, і лише після цього його можна розглядати у сесійній залі", - сказав він.
При цьому А.Кожем'якін зазначив, що спершу у проекті розкладу засідань парламенту відповідний закон був передбачений, але головам фракцій перед початком погоджувальної ради роздали проект розкладу, де це питання було вилучено. А.Кожем'якін закликав керівництво Верховної Ради не включати вказаний документ до порядку денного.
У свою чергу спікер парламенту Володимир Литвин пояснив, що сьогодні зранку він попросив вилучити цей проект закону з порядку денного.
Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №6004 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)". За проект закону, внесений на розгляд ВР першим віце-спікером, депутатом від Партії регіонів Олександром Лавриновичем, проголосували 226 депутатів (ПР - 172, БЮТ - 0, НУ-НС - 25, КПУ - 27, Блок Литвина - 0, позафракційні - 2) з 415 зареєстрованих в залі. Законопроектом пропонується вилучення з тексту закону припису, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі у засіданні не менш як двох третин від її складу.