ua en ru

Партія комуністів Молдови готується до дострокових парламентських виборів, - В.Воронін.

Партія комуністів Молдови готується до дострокових парламентських виборів, заявив сьогодні журналістам її лідер, екс-президент Молдови, а нині депутат парламенту Володимир Воронін.

В той же час він відзначив, що зустрінеться 4 грудня з лідером Демократичної партії Маріаном Лупу для обговорення пропозицій з обрання голови молдавської держави, зроблених "Альянсом за європейську інтеграцію" Партії комуністів Молдови. Разом з тим, лідер ПКРМ скептично віднісся до цих пропозицій, відзначивши, що "нічого читати в тих 12 пунктах, запропонованих М.Лупу". В.Воронін також розкритикував намір правлячої коаліції провести конституційну реформу для зміни механізму обрання президента Молдови.

Як повідомлялося раніше, єдиний кандидат на пост президента Молдови від правлячої коаліції, лідер Демпартії, екс-спікер парламенту Маріан Лупу передав керівництву Партії комуністів пакет пропозицій для участі депутатів-комуністів у виборах голови держави. У список включено 12 основних пропозицій і дій, проте, за словами М.Лупу, документ може бути доповнений в результаті діалогу, дискусій з представниками ПКРМ.