ua en ru

Партія "За життя" показала всьому світові, що "фінансовою системою України керували злодії", - Рабінович

Партія "За життя" показала всьому світові, що "фінансовою системою України керували злодії", - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович розповів про головне завдання мітингувальників під НБУ

Акція протесту під Національним банком України, яку проводять прихильники партії "За життя", показала всьому світові, що "фінансовою системою України керували злодії". Таку думку висловив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі телеканалу NewsOne.

"Сьогодні весь світ бачить, що фінансовою системою України керували злодії. І я вітаю нас з маленькою перемогою і, в першу чергу, партію "За життя" і тих людей, які тут стоять, яких обзивали бомжами, про яких розповідали невідомо що, а сьогодні саме вони допомогли повернути 3 мільярди. Наша ініціативна група провела переговори з главою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтином Ворушиліним, де ми зуміли домовитися про початок виплат 3 мільярдів гривень вкладникам ряду банків", – заявив Рабінович.

При цьому він зазначив, що тепер головним завданням мітингувальників є "притягнення глави Нацбанку Валерії Гонтаревої до кримінальної відповідальності і недопущення призначення її заступниці Катерини Рожкової на посаду голови НБУ".

"Не можна допустити, щоб злодії знову почали керувати фінансовою системою країни. Це чудово, що американський Конгрес зайнявся розслідуванням діяльності Національного банку на чолі з Валерією, але долю України потрібно вирішувати в Україні", – заявив нардеп.

Політик також прокоментував інформацію про те, що Гонтарева продовжить перебувати у відпустці до прийняття Верховною Радою рішення про її відставку.

"Я розумію, що результати діяльності дозволяють Гонтаревій відпочивати за свій рахунок, але те, що вона вже не повернеться в Нацбанк – це наша маленька перемога – партії "За життя" та всіх тих, хто стоїть яку тиждень на акції протесту під НБУ – що біля керма НБУ не буде злодія", – підкреслив Рабінович.

Політик також звернувся до всіх, хто говорив про те, що не має сенсу стояти під НБУ, до "фальшивих опозиційних каналів" і їх власників, які розповідали, що на мітингу стоять "бомжі".

"Дивіться і вчіться, як треба заробляти для людей, а не красти у людей – дивіться, як це робиться!", – заявив політик.