ua en ru

Партія регіонів хоче подати в суд на владу за загибель людей на південно-сході, - Єфремов

Партія регіонів хоче подати в суд на владу за загибель людей на південному сході України.

Партія регіонів хоче подати в суд на владу за загибель людей на південному сході України. Про це на засіданні погоджувальної ради заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша фракція вивчає можливість звернення в міжнародні суди за злочин проти мирних жителів на південно-сході країни", - заявив Єфремов.

Він звинуватив владу в підготовці "провокацій" в Одесі, в Луганській області і Маріуполі, в результаті чого гинуть люди".

"Ми вимагаємо негайно припинити військові дії. Результати АТО нічого не дають, крім того, що гинуть мирні люди. З людьми на південно-сході негайно потрібно сідати за стіл переговорів. Не тут проводити кулуарні переговори... Ми вимагаємо підготувати дорожню карту для стабілізації. Час за моєю оцінкою ще є... Якщо ні, то буде міцніти в державі думка про те, що дехто зацікавлений у здачі додаткових територій", - заявив Єфремов.

Лідер фракції ПР вважає, що референдум, проведений в Луганській області, показав "громадський підйом": "Від цього просто так відмахнутися не можна".

Також Єфремов вимагає створити ТСК з розслідування трагедії в Одесі, в Будинку профспілок: "Але без залучення до неї міжнародних експертів до неї не буде довіри".