ua en ru

Парламентська опозиція обрала прем’єр-міністром опозиційного уряду України С.Соболєва, - Ю.Тимошенко.

Парламентська опозиція обрала прем'єр-міністром опозиційного уряду заступника голови фракції БЮТ Сергія Соболєва. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявила голова БЮТ і лідер об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Опозиційна парламентська команда обрала прем'єр-міністром нашого уряду С.Соболєва... це та людина, яка суміщає високий професіоналізм у діяльності і високий рівень моральності", - наголосила Ю.Тимошенко.
Також Ю.Тимошенко додала, що "вчора спільно опозиційними силами, які представлені вісьмома парламентськими партіями ми затвердили 16 міністерств". При цьому С.Соболєв повідомив, що весь персональний склад опозиційного уряду буде оприлюднений на першому відкритому засіданні, яке відбудеться 24 березня ц.р. Він також додав, що інформація, яка була вчора розповсюджена щодо персонального складу опозиційного уряду у ЗМІ "відповідає дійсності частково".
В той же час Ю.Тимошенко доручила опозиційному уряду проконтролювати підготовку проекту бюджету на 2010 р. Про це вона заявила на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна. "Одним з активних напрямів роботи опозиційного уряду буде підготовка бюджету на 2010 р. Ми будемо наполягати, щоб бюджет був підготовлений на основі глибинної реформи місцевого самоврядування... Ми також не допустимо зрівнялівку у пенсійному забезпеченні і виплатах у бюджетній сфері, що планує зробити (прем'єр-міністр України Микола) Азаров", - сказала вона.
Разом із тим, Ю.Тимошенко доручила опозиційному уряду підготувати проект закону про засади зовнішньої і внутрішньої політики України. "Перше, що має зробити опозиційний уряд - це розробити закон про засади зовнішньої і внутрішньої політики.. бо це є стратегічний документ, і вже під час першого засідання уряду наступного тижня ми сформулюємо основні засади і концепцію цього закону", - заявила Ю.Тимошенко.
У свою чергу прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв наголосив, що найближчим часом буде проаналізовано 200 проектів законів, які були підготовлені Кабміном Ю.Тимошенко і "ми будемо наполягати на їх розгляді у Верховній Раді".
Ю.Тимошенко також заявила, що опозиційний уряд також відстежуватиме відчуження державного майна "Ми стежитимемо за газотранспортною системою України, шельфом Чорного моря і іншою стратегічною власністю", - сказала вона.

Нагадаємо, як повідомило джерело у БЮТ, на засіданні фракції 16 березня ц.р. було прийнято рішення, що уряд очолить Сергій Соболєв, а Володимир Стретович, Юрій Кармазін, Олесь Доній і Борис Тарасюк стануть віце-прем'єрами в опозиційному уряді.