ua en ru

Парламент прийме новий закон про вибори Президента не пізніше 15 січня 2010 р., - комітет ВР з правової політики.

Верховна Рада України прийме новий закон про вибори Президента не пізніше 15 січня 2010 р. Про це журналістам заявив глава парламентського комітету з правової політики, народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Я впевнений, що до 15 січня ВР зможе прийняти нову редакцію закону про вибори Президента. Сьогодні всім очевидно, що закон з поправками Президента буде провалений, проте немає ні у кого сумнівів, що ми його допрацюємо, проголосуємо, і Президент його підпише, адже Віктор Ющенко також не зацікавлений у фальсифікації виборів», - сказав С.Міщенко.

Він відзначив, що принциповою поправкою, яка повинна бути врахована в новій поправці закону, є питання про внесення виборців до списків в день голосування. «БЮТ наполягатимуть на тому, щоб така можливість вносити зміни в списки виборців зберігалася тільки за два дні до виборів, або ж в день виборів, але тільки за рішенням суду, а не за рішенням територіальної комісії», - сказав він.

За його словами, принциповим залишається питання про можливість голосувати вдома. «Ми пропонуватимемо, щоб до хворих і інвалідів додому приїжджали як мінімум два представники комісії від різних політичних сил, щоб уникнути фальсифікацій», - сказав С.Міщенко.

Він додав, що потрібно виписати процедуру довозу бюлетенів з територіальної комісії до окружної, щоб уникнути підміни протоколу з результатами голосування.