ua en ru

Парламент 6 червня обиратиме омбудсмена, - Парубій

Парламент 6 червня обиратиме омбудсмена, - Парубій Фото: Андрій Парубій

На це, скоріш за все, буде витрачено весь день

Верховна Рада України на наступному пленарному засіданні, 6 червня 2017 року, обиратиме уповноваженого ВР з прав людини. Про це в ході сьогоднішнього засідання повідомив голова парламенту Андрій Парубій, передає "Радіо Свобода".

"Цей день буде значною мірою присвячений цій події, оскільки вона передбачатиме певну етапність: повний розгляд, потім голосування. Згідно з чинним законодавством, голосування буде бюлетенями, таємне. Тому це потребуватиме часу", - зазначив голова ВР.

Він підкреслив, що 6 червня – останній день, коли Рада має розглянути питання про призначення омбудсмена.

Спікер пояснив, що у випадку,якщо жоден із кандидатів не набере необхідної кількості голосів у першому турі, відбудеться ще одне голосування стосовно двох кандидатур, які набрали найбільшу кількість голосів.

"Ця процедура, очевидно, займе багато часу. Думаю, буде правильно, якщо ми відведемо на це день", - зазначив голова парламенту і підкреслив, що у проміжку, коли лічильна комісія рахуватиме голоси, пропонуватимуться до порядку денного певні законопроекти.

Крім того, Парубій поінформував, що погоджувальна рада керівників фракцій, груп і комітетів парламенту відбудеться о 9:00 6 червня, а пленарне засідання розпочнеться об 11:00.

Нагадаємо, фракція "Блок Петра Порошенко" (БПП) і "Народний фронт" погодили, що уповноваженим парламенту з прав людини буде представниця "Народного фронту", голова комітету з питань соціальної політики Людмила Денісова.