ua en ru

У парку Києва чоловік погрожував гранатою з висмикнутою чекою

У парку Києва чоловік погрожував гранатою з висмикнутою чекою Фото: у Києві чоловік погрожував підірвати гранату

Міліція дві години вмовляла чоловіка віддати небезпечний предмет

У Києві в парку затримали чоловіка, який погрожував гранатою з висмикнутою чекою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"Зловмисник у парку відпочинку погрожував підірвати бойову гранату РГД-5", - йдеться в повідомленні.

У парку Києва чоловік погрожував гранатою з висмикнутою чекою

Фото: чоловік хотів підірвати гранату прямо в парку

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група районного управління міліції.

"По прибуттю правоохоронці почали переговори з "підривником". Враховуючи його неадекватну поведінку, міліціонери намагалися спокійно переконати чоловіка віддати небезпечний предмет. Діалог з правопорушником тривав протягом двох годин. Нарешті він погодився віддати гранату з запалом, з якого була висмикнута запобіжна скоба", - розповіли в міліції.

У парку Києва чоловік погрожував гранатою з висмикнутою чекою

Фото: чоловік хотів підірвати гранату прямо в парку

Гранату передали співробітникам вибухотехнічної служби, які знешкодили її шляхом фіксації важеля запалу.

Як пізніше стало відомо, правопорушник підозрювався у скоєнні крадіжки з приміщення колишнього місця роботи. Щоб перевірити цю інформацію, колишні співробітники призначили йому зустріч у парку відпочинку, попередивши про це правоохоронців.

Побачивши в парку міліціонерів, чоловік забіг у водойму, потім дістав із сумки гранату і пригрозив підірвати всіх, хто наблизиться до нього.

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, 4 вересня у Фастові Київської області міліція затримала пасажира поїзда Миколаїв - Київ, який погрожував підірвати в поїзді гранату.