ua en ru

У Парижі відбулася акція пам'яті жертв терактів 2015 року

У Парижі відбулася акція пам'яті жертв терактів 2015 року Фото: акція пам'яті жертв теракту в Парижі

У Франції загинули майже 150 осіб

Париж згадує жертв терактів, які сталися у Франції 10 січня 2015 року. На площі Республіки в центрі столиці зібралися кілька тисяч людей, в тому числі президент країни Франсуа Олланд.

У 2015 році у Франції від рук ісламістів загинули майже 150 осіб. В ніч з 13 на 14 листопада бойовики захопили заручників в концертному залі Bataclan, влаштували вибух біля стадіону Stade de France, стрілянину на кількох вулицях міста, в тому числі в ресторані Le Petit Cambodge. Жертвами терактів стали 132 людини.

Протягом трьох днів - з 7 до 9 січня 2015 року - в внаслідок серії атак загинули 17 осіб. 7 січня двоє ісламістів увірвалися в редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo у Парижі і розстріляли провідних карикатуристів видання. На наступний день ісламісти вбили жінку-поліцейського, а 9 січня терористи захопили заручників в кошерному магазині в передмісті Парижа.

Рік тому - 11 січня - в столиці Франції пройшов Республіканський марш, в якому взяли участь більше 3,7 млн чоловік, в тому числі лідери і глави урядів майже 50 країн.

Нагадаємо, головне управління внутрішньої безпеки Франції знову запобігло теракт, який на цей раз планувався в Орлеані.