ua en ru

Парад у День Перемоги 9 травня у Києві пройде без участі військової техніки, - В.Семиноженко.

Парад у День Перемоги 9 травня у Києві пройде без участі військової техніки. Про це на прес-конференції у Кабінеті міністрів повідомив віце-прем'єр Володимир Семиноженко, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Семиноженко також відзначив, що до святкування Дня Перемоги у Києв буде запрошено делегації ветеранів іноземних країн, які брали участь у Великій Вітчизняній війні. "Ми формуємо іноземні делегації, які приїдуть на святкування 9 травня. Це будуть держави-учасниці СНД, Латвія, Естонія, а також держави антигітлерівської коаліції. 8 травня відбудеться вручення державних нагород, 7 числа пройде урочистий прийом за участю Президента України, під його особистою увагою до цього. Це буде зустріч з Героями України, заслуженими нашими ветеранами. 9 травня буде як завжди покладання квітів до могили невідомого солдата у парку Слави", - повідомив В.Семиноженко.

Крім цього, за словами віце-прем'єра, готується участь делегації українських ветеранів Другої Світової війни у проекті "Поїзд Перемоги". "Буде організована делегація ветеранів ВВВ, яка візьме участь у "Поїзді перемоги". Це та домовленість, яка відбулася на рівні президентів України та Росії. ... Цей потяг проїде через 3 зараз незалежні країни (Росію, Україну, Білорусь). Також українські ветерани візьмуть участь у параді на Червоній Площі у Москві", - сказав В.Семиноженко.