ua en ru

Папа Франциск виступає за інтеграцію гомосексуалів в суспільство

Папа Римський Франциск заявив, що геї мають бути інтегровані в суспільство. На його думку, священики з гомосексуальною орієнтацією повинні бути прощені, а гріхи їх забуті.

Папа Римський Франциск заявив, що геї мають бути інтегровані в суспільство. На його думку, священики з гомосексуальною орієнтацією повинні бути прощені, а гріхи їх забуті, передає ВВС.

"Якщо хтось є геєм, але шукає Бога, і у нього добрі наміри, хто я, щоб засуджувати його?", - заявив Франциск на прес-конференції.

Водночас Папа Римський уточнив, що за церковними законами орієнтація не є гріхом, на відміну від гомосексуальних контактів.

Папа зазначив, що проблема лобі у Ватикані існує і що він проти будь-якого його виду - політичного, масонського або гей-лобі.

При цьому він зазначив, що поділяє для себе лобістів і геїв.

Його попередник, Бенедикт XVI неодноразово висловлювався проти священиків з гомосексуальними нахилами.

Читайте також: Папа Римський виступив з промовою проти легалізації наркотиків

Понтифік також заявив, що хотів би розширити участь в жінок у церковних справах, однак заборона для жінок ставати священиками збережеться.

Цікаво, що, будучи аргентинським кардиналом Бергольо, Папа Франциск тоді відкрито виступав проти введеного в 2010 році закону, що дозволяє одностатеві шлюби, назвавши його реальним людським регресом. У своєму листі до монастирів Буенос-Айреса кардинал закликав людей не бути наївними, назвавши легалізацію одностатевих шлюбів загрозою для планів Бога, підступами диявола, який намагається заплутати дітей Божих.

Тоді Президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер виступила з різкою критикою позиції церкви, назвавши її середньовічною і схожою на інквізицію.

Прес-конференція проходила на борту літака Франциска на шляху з Бразилії, де він провів тиждень на честь святкування Всесвітнього дня молоді - найбільшого католицького фестивалю.

Читайте також: Папа Франциск провів у Ватикані масштабну реформу правосуддя

Нагадаємо, Франциск був обраний главою Римсько-католицької церкви на конклаві кардиналів 13 березня. З кандидатурою Папи конклав зміг визначитися лише на другий день голосування, про що вірян сповістив білий дим із труби Сікстинської капели.

Зазначимо, що після сходження на престол Папи Римського Франциска службовці Ватикану змушені змінювати своє уявлення про те, що може і що має робити Папа. Франциск, колишній архієпископ Буенос-Айреса, який обрав собі ім'я на честь захисника бідних - ченця-аскета Фрациска Ассизького, вирішив ввести у вжиток просте, неофіційне спілкування. Зокрема, Папа Франциск розпорядився замінити трон на більш простий і скоротити кількість кімнат у резиденції.