ua en ru

Пакистан засудив авіаудар США, яким було вбито лідера "Талібану"

Пакистан засудив авіаудар США, яким було вбито лідера "Талібану" Фото: бойовий безпілотник США

У МЗС Пакистану вважають, що авіаудар є порушенням суверенітету країни

Міністерство закордонних справ Пакистану 22 травня засудило завдання безпілотником США авіаудару, внаслідок якого було вбито лідера радикального руху "Талібан" муллу Ахтара Мансура. Про це повідомляє агентство AFP.

Зазначено, що в МЗС Пакистану вважають, що авіаудар є порушенням суверенітету країни.

Загибель Мансура агентству підтвердили представники руху "Талібан". Раніше інформацію про його смерть повідомили в Пентагоні та підтвердили в Кабулі.


"Варто нагадати, що на п'ятій зустрічі Чотиристоронньої координаційної групи, яка відбулася 18 травня, було ще раз підтверджено, що єдиним життєздатним варіантом для встановлення тривалого миру в Афганістані є політичне врегулювання шляхом переговорів. Крім того, за результатами зустрічі талібів закликали відмовитися від насильства і приєднатися до мирних переговорів", - йдеться в заяві МЗС країни.

У документі також наголошено на тому, що інформація щодо атаки безпілотника була надана прем'єр-міністру та начальнику штабу армії Пакистану вже після авіаудару.

В Ісламабаді також заявили, що одна з жертв американського авіаудару мала пакистанській паспорт на ім’я Валі Мухаммада.

Нагадаємо, раніше представник афганського руху "Талібан" мулла Абдул Рауф підтвердив загибель лідера Ахтара Мансура в результаті атаки американського безпілотника.