ua en ru

Падіння Су-27: у Повітряних силах підтвердили загибель пілота зі США

Падіння Су-27: у Повітряних силах підтвердили загибель пілота зі США Фото: місце катастрофи Су-27 (facebook.com/Мария Лехова)

Повітряні сили офіційно підтвердили, що другий із загиблих пілотів був член Нацгвардії США

У Командуванні Повітряних сил Збройних сил україни (ПС ЗСУ) офіційно підтвердили, що другим загиблим пілотом внаслідок падіння винищувача Су-27 став член Національної гвардії Сполучених Штатів. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу ПС.

Зазначається, що тіла двох пілотів було знайдено та ідентифіковано. Зокрема, загинув командир екіпажу полковник Іван Петренко. Він також обіймав посаду заступника командира з авіації - начальника авіації повітряного командування "Схід".

"Другим членом екіпажу був військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США", - зазначили у Командуванні ПС.

Також додали, що командир екіпажу винищувача Петренко був повністю підготовлений до ведення бойових дій вдень і вночі в складних метеорологічних умовах.

Винищувач Су-27 УБ, який розбився у Вінницькій області, із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Падіння Су-27: у Повітряних силах підтвердили загибель пілота зі США

Нагадаємо, раніше у ВПС США підтвердили, що другим учасником катастрофи Су-27 є американський військовий.

Військова прокуратура Центрального регіону України почала розслідування аварії винищувача Су-27, який виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо-2018". За попередніми даними, літак ВПС України піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові і для виконання навчально-бойового вильоту.

Згодом у прокуратурі повідомили, що у рамках розслідування падіння винищувача Су-27 було вилучено документи на літак та льотну документацію.

У прес-службі Повітряних сил ЗСУ зазначили, що незважаючи на катастрофу винищувача Су-27, спільне керівництво навчань "Чисте небо - 2018" вирішило продовжити польоти усіх типів авіатехніки.

Військовий винищувач Су-27УБ, який виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо 2018" впав Вінницькій області 16 жовтня близько 17:00.