ua en ru

Відповідальність за теракти в Нігерії взяло на себе ісламістське угрупування "Боко Харам"

Відповідальність за серію скоєних сьогодні терактів у християнських церквах Нігерії взяло на себе ісламістське угрупування "Боко Харам", відоме своїми тісними зв'язками з міжнародною терористичною мережею "Аль-Кайєда", передає Associated Press. Дана організація бореться з урядом Нігерії за встановлення в країні законів шаріату і її не раз обвинувачували в організації терактів і провокуванні спалахів насильства.
Раніше сьогодні по країні прокотилася серія вибухів, скоєних під час різдвяних служб в християнських церквах. Так, спочатку в столиці країни Абуджа в церкві св.Терези прогримів потужний вибух, жертвами якого, за останніми даними, стали 25 осіб. Вибух завдав істотні пошкодження будівлі та знищив п'ять автомобілів.
Через кілька годин в іншій церкві, в м. Джос, прогримів другий вибух, після якого між терористами і поліцією зав'язалася перестрілка. Відомо, що поранення отримав як мінімум один співробітник правоохоронних органів. Варто зазначити, що м. Джос вже давно є місцем міжконфесійних зіткнень, оскільки знаходиться на кордоні мусульманського півночі Нігерії і християнського півдня.