ua en ru

Відповідь на агресію РФ - жорстка дипломатична позиція, санкції і сильні ВС, - Яценюк

Відповідь на агресію РФ - жорстка дипломатична позиція, санкції і сильні ВС, - Яценюк

Агресія РФ проти України - жорстка дипломатична позиція, санкції і сильні Збройні сили. Про це заявив лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в середу, 17 серпня, в Брюсселі по завершенні зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Александром Вершбоу.

"Російська агресія – це загроза Україні і всьому вільному світу. Відповідь на це – жорстка дипломатична позиція, санкції і сильні Збройні Сили", - підкреслив лідер політичної партії.


Росія дестабілізує світ, - Яценюк

Арсеній Яценюк підкреслив, що ситуація з безпекою в світі катастрофічна, і причиною цього в першу чергу є Російська Федерація": "Незаконна анексія Криму, захоплення Донецька і Луганська, агресія Росії проти Грузії, російська військова присутність в Придністров'ї, російська військова діяльність в Сирії Росія дестабілізує світ".

Україна знаходиться "на передовій захисту своєї незалежності та захисту країн-членів Європейського Союзу та країн-членів НАТО", підкреслив лідер "Народного фронту": "Без реальної, дуже чіткої практичної допомоги від країн-членів НАТО, в першу чергу в постачаннях озброєння для української армії, захистити Україну і захистити Європу проти озброєної до зубів Росії, котра має другий ядерний потенціал у світі, - непросто"

Лідер "Народного фронту" нагадав, що пакет допомоги, наданий НАТО Україні після Варшавського саміту, - практично найбільший за всю історію НАТО: "починаючи з допомоги в реабілітації українських військовослужбовців і закінчуючи допомогою у цілому в модернізації українських Збройних Сил та українського Міністерства оборони": "Однак у цей пакет допомоги не входить поставка зброї І це вже питання двосторонніх відносин України з країнами-членами Альянсу"

"Два роки ми не просто займаємося цим питанням – ми б'ємося, але остаточне рішення не прийнято. В даний час Росія витрачає мільярди доларів на озброєння і, фактично здійснюючи військову інтервенцію проти України, створила таку тестовий майданчик для своєї зброї на території України проти українців і проти всього світу", - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз завдання всього вільного світу - в першу чергу ще раз визначитися з приводу того, що Росія дестабілізує світ.

"Росія не зупинила свою агресію проти України. І зупинити це можна тільки одним чином – спільною позицією, сильною, жорсткою дипломатичної позицією і сильними Збройними Силами України та усіх країн-членів вільного світу", - підкреслив лідер "Народного фронту".