ua en ru

Відсутність держбюджету на 2010 р. призвела до дефіциту бюджету на фінансування поточних витрат ЦВК, - Ж.Усенко-Чорна.

Відсутність державного бюджету на поточний рік призвела до дефіциту бюджету на фінансування поточних витрат ЦВК. Про це журналістам повідомила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, оскільки державний бюджет не затверджено, фінансування діяльності ЦВК відбувається за схемою 1/12 розміру бюджету ЦВК минулого року щомісяця.

Також Ж.Усенко-Чорна додала, що дефіцит коштів змусив ЦВК тимчасово спрямувати 358 тис. грн з видатків на діяльність державного реєстру виборців та фінансування видатків ЦВК у лютому місяці.

Ж.Усенко-Чорна додала, що коштів не вистачає на заправку автомобілів та канцелярське приладдя. Разом з тим вона запевнила, що всі видатки пов'язані з другим туром виборів профінансовані повністю, а також ЦВК повністю розрахувалась по заробітній платі членам виборчих комісій, які працювали під час першого туру президентських виборів.

Як сьогодні зазначив голова ЦВК В.Шаповал, через недостатнє фінансування члени ЦВК змушені за власний кошт заправляти автомобілі для поїздки у службові відрядження, пов'язані з доставкою бюлетенів в регіони.