ua en ru

Через теракти турпотік до Туреччини знизився на третину

Через теракти турпотік до Туреччини знизився на третину Фото: туристи не їдуть до Туреччини

На скорочення турпотоку вплинуло погіршення терористичної ситуації в країні

Бізнес-активність в туристичному секторі Туреччини знизилася на 50%, а в загалом потік туристів скоротився на 30%. Про це повідомляє турецька газета Hürriyet.

На скорочення турпотоку вплинули теракти в Анкарі і Стамбулі, а також, у випадку з туристами з РФ, інцидент з російським Су-24, збитим 24 листопада 2015 року.


Як пише видання, масштабний криза вдарила навіть по компаніям, що надають ритуальні послуги, - тільки в цьому секторі скоротилася половина робочих місць. Одним з основних видів ритуальних послуг була підготовка до відправки на батьківщину тіл туристів, загиблих в результаті утоплення, серцевих нападів, падінь або дорожньо-транспортних пригод, причому найчастіше це були туристи з РФ або ФРН, розповів голова Асоціації приватних компаній, що надають ритуальні послуги (CENHIZD) Мехмета Четіна.

У цілому, потік туристів, що прилетіли в Анталію за цей період скоротився на 30%. Згідно зі статистикою, аналізує турпотік з 23 країн, кількість приїжджих з Росії знизилося більш ніж на 90%, Німеччині - на 30%, Бельгії - на 36%, Великобританії і Данії - на 15%. За той же період відбулося зростання турпотоку з Ізраїлю (73%), з України (32%) та Ірану (3%).

Нагадаємо, міністр туризму Туреччини заявив про те, що у країні очікують зростання турпотоку з України до 1 млн осіб.