ua en ru

Отруєння в гімназії Житомира: 13 дітей знаходяться в лікарні

Отруєння в гімназії Житомира: 13 дітей знаходяться в лікарні Фото: в шкільній їдальні сталось харчове отруєння

В їдальні навчального закладу розпочато перевірки

В Житомирській гуманітарній гімназії № 23 школярі отримали харчове отруєння, 13 дітей з різних класів госпіталізовано. Про це повідомляє сайт Житомирської міської ради.

"З попереднім діагнозом харчове отруєння 13 дітей знаходяться в лікарні: 10 дітей отримують медичну допомогу в дитячій міській лікарні, 3 дітей - в Житомирській обласній лікарні, 1 родина відмовилась від госпіталізації. Всі вони школярі Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 з різних класів. Стан дітей задовільний, вони отримують безкоштовно медичну допомогу", - повідомляють на сайті

Повідомляється, що в їдальні закладу розпочато перевірки. З понеділка, 23 січня, в їдальні буде припинено харчування до з’ясування причин отруєння.

"Всі необхідні аналізи зібрані, на даний момент збудник не визначено. Проведені експрес-тести – сальмонельозу не виявлено. Більшість ознак вказують на те, що це бактеріальна інфекція, тому всі діти отримують антибактеріальну та дезінтоксикаційну терапію", - заявив заступник міського голови Житомира.

Нагадаємо, в Житомирській області на пожежі приватного будинку загинуло 2 особи.