ua en ru

Отруєння у Солсбері: названо функцію третього підозрюваного росіянина

Отруєння у Солсбері: названо функцію третього підозрюваного росіянина Ілюстративне фото (JeffJMitchellGettyImages)

Розслідування щодо 45-річного Сергія Федотова "дуже конфіденційне"

Контртерористичний підрозділ поліції Лондона проводить розслідування щодо третього підозрюваного росіянина, який причетний до застосування нервово-паралітичного агента в Англії, і розглядає можливість висунення проти нього звинувачення. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The Telegraph.

Вказано, що розслідування щодо 45-річного Сергія Федотова "дуже конфіденційне", і тому в Скотленд-Ярді його не прокоментували.

При цьому одне з джерел газети припускає, що Федотов міг вирушити до Британії, щоб проконтролювати проведення операції. У день отруєння він поїхав до Солсбері, ймовірно, щоб переконатися, що Сергія Скрипаля та його дочки не буде вдома в момент, коли інші підозрювані наноситимуть отруту на ручку дверей будинку колишнього співробітника Головного розвідувального управління Росії.

При цьому незрозуміло, чи ім'я та прізвище підозрюваного справжні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще до приїзду в Великобританію безпосередніх виконавців замаху на колишнього шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері приїжджав співробітник ГРУ, який проводив розвідку на місцевості.

Додамо, другий підозрюваний в отруєнні Скрипалів Олександр Мішкін має звання Героя Росії. Жителі селища Лойга, де народився ймовірний полковник ГРУ, розповіли журналістам, що бачили фотографію, на якій президент Росії Володимир Путін тисне руку Мішкіну.

Як писало РБК-Україна, підозрюваний у замаху на Скрипаль полковник ГРУ Росії Анатолій Чепіга ймовірно був особисто знайомий з колишнім шпигуном ГРУ Сергієм Скрипалем.