ua en ru

Отруєння Скрипаля: сліди нервово-паралітичної речовини виявлені в ресторані

Отруєння Скрипаля: сліди нервово-паралітичної речовини виявлені в ресторані Фото: британська поліція (en.wikipedia.org)

Військовослужбовці британської армії також евакуювали поліцейські машини, карети швидкої допомоги та інші заражені предмети в Солсбері

У Великій Британії в ресторані міста Солсбері знайшли сліди нервово-паралітичної речовини, яку було використано для отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки. Про це повідомило BBC.

Так, за інформацією криміналістів, сліди речовини знайшли в тій частині ресторану Zizi, де Скрипаль і його дочка Юлія їли незадовго до отруєння.

Слідчі стверджують, що нікому з тих, хто відвідував ресторан у той же час небезпека не загрожує.

Водночас, за інформацією видання, сам ресторан опечатаний і закритий для відвідування, як і будинок Скрипаля, паб Bishop's Mill і лавка в парку, де були виявлені постраждалі.

Також військовослужбовці британської армії евакуювали поліцейські машини, карети швидкої допомоги та інші заражені предмети в Солсбері.

Заражені транспортні засоби і предмети звозять у військову лабораторію в Портон Дауні.

Отруєння Скрипаля: сліди нервово-паралітичної речовини виявлені в рестораніОтруєння Скрипаля: сліди нервово-паралітичної речовини виявлені в ресторані

Фото: на місці подій у Солсбері

Нагадаємо, полковника Головного розвідувального управління Росії Сергія Скрипаля і його дочку виявили в непритомному стані на лавці в парку міста Солсбері на півдні Великої Британії, де вони жили, 4 березня. Зараз вони перебувають у реанімації.

Поліція Великої Британії встановила вже понад 200 свідків у справі про отруєння екс-шпигуна Скрипаля.