ua en ru

Отруєння Скрипаля: у слідства з'явилася версія про отруту у гречці

Отруєння Скрипаля: у слідства з'явилася версія про отруту у гречці Фото: ілюстративне фото (wikimedia.org Agnieszka Kwiecień)

Британська поліція допитала жінку, привезшую Скрипалю їду з Москви

У британських слідчих, які розслідують отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, з'явилася нова версія потрапляння нервово-паралітичної речовини "Новачок" в організм потерпілих. Про це пише The Times.

Так, незважаючи на те, що основним об'єктом уваги слідчих є двері будинку Скрипаля в Солсбері, де були виявлені сліди смертоносного нервово-паралітичної речовини, слідчі також допитали одного сім'ї про їжу, привезеної з Москви.

Наголошується, що Сергій Скрипаль попросив дочку привезти з Росії гречку з лавровим листом і спеціями. Однак вона забула це зробити і попросила про послугу жінку, яка прибула в Британію з чоловіком іншим рейсом.

Згідно з інформацією The Sun, правоохоронці допитали цю жінку з приводу привезених продуктів. Після допиту у правоохоронців з'явилася версія, що отрута могла бути подмешан у гречану кашу в Москві.

Нагадаємо, експерти заявили про те, що отруєння Сергія Скрипаля (колишнього подвійного агента) у Великобританії міг здійснити фахівець у галузі хімії.