ua en ru

Отруєння Скрипаля: Мей сьогодні може пред'явити докази причетності Росії

Отруєння Скрипаля: Мей сьогодні може пред'явити докази причетності Росії Фото: Тереза Мей (flickr.com/number10gov)

Отруєння Скрипаля могла організувати російська влада

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей 12 березня може пред'явити докази причетності влади Росії до отруєння Сергія Скрипаля (колишнього шпигуна), передає The Times з посиланням на джерела в уряді.

Повідомляється, що Мей близька до офіційного обвинувачення Росії у спробі отруїти колишнього співробітника Головного розвідувального управління Генштабу РФ Скрипаля та його доньку Юлію, а також до введення відповідних санкцій.

Зокрема, таку заяву Мей може зробити сьогодні після засідання Ради національної безпеки, де будуть названі останні дані розслідування. За даними джерел, британські спецслужби готові пред'явити докази причетності влади Росії до отруєння Скрипаля. Передбачається, що Лондон може здійснити в якості можливих заходів реагування висилку дипломатів та відмову в отриманні віз.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Скрипаль передав розвідці Британії весь "телефонний довідник ГРУ".

У Росії Скрипаля в 2006 році засудили до 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Британії. Він зізнався, що був завербований ще в 1995 році. За даними російської сторони, шпигуну заплатили понад 100 тис. доларів за інформацію про співробітників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.