ua en ru

Отруєння Скрипаля: Меркель закликала РФ відповісти на запитання британського уряду

Отруєння Скрипаля: Меркель закликала РФ відповісти на запитання британського уряду Фото: Ангела Меркель і Тереза Мей (twitter.com/Number10gov)

У телефонній розмові з прем'єром Терезою Мей канцлер ФРН підтримала позицію Британії

Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що Росія повинна негайно відповісти на обґрунтовані запитання Британії про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля. Про це повідомив прес-секретар Меркель Штеффен Зайберт Twitter.

"Канцлер Меркель сьогодні зателефонувала прем'єр-міністру Терезі Мей. Вона рішуче засуджує напад. Тепер Росія повинна відповісти на законні питання британського уряду", - написав Зайберт.

У повідомленні прес-служби також зазначається, що канцлер у телефонній розмові з прем'єром Великої Британії Терезою Мей у вівторок, 13 березня, різко засудила отруєння колишнього агента Сергія Скрипаля і його дочки.

Вона підкреслила, що "дуже серйозно ставиться до думки британського уряду про відповідальність Росії за напад і чекає, що вона швидко відповість на обґрунтовані запитання британського уряду і негайного розкриє інформацію про програму розробки хімічної зброї перед Організацією із заборони хімічної зброї.

Нагадаємо, 12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія відповідальна за отруєння колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.