ua en ru

Отруєння Скрипалів: Британія попросила про термінову зустріч Радбезу ООН

Отруєння Скрипалів: Британія попросила про термінову зустріч Радбезу ООН Фото: Карен Пірс (twitter.com/UnitedNationsRU)

Проведення зустрічі очікується у четвер

Велика Британія попросила про термінову зустріч Ради безпеки ООН через нові дані щодо отруєння в Солсбері. Про це повідомляє AFP.

Постійний представник Британії в ООН Карен Пірс заявила, що зустріч, проведення якої очікується у четвер, стане приводом для того, щоб повідомити членам Ради безпеки про нові дані у справі Скрипалів.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей обговорила з президентом США Дональдом Трампом інформацію про отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Додамо, що раніше Мей заявила, що підозрювані в отруєнні колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії працюють у Головному розвідувальному управлінні Міноборони Росії.

Як відомо, сьогодні, 5 вересня, у Великобританії звинуватили двох громадян РФ в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Сліди отруйної речовини класу "Новачок" знайдені в готельному номері, де зупинялися підозрювані Олександр Петров і Руслан Боширов.

Також раніше повідомлялося, що санкційні заходи Сполучених Штатів Америки проти Російської Федерації у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії вступили в силу 27 серпня.