ua en ru

Отруєння Навального не залишиться без відповіді ЄС, - фон дер Ляйєн

Отруєння Навального не залишиться без відповіді ЄС, - фон дер Ляйєн Фото: Урсула фон дер Ляйен (flickr com european_parliament)
Автор: РБК-Украина

Отруєння Олексія Навального, російського опозиціонера, не залишиться без відповіді. Прихильники розвитку відносин з Росією в ЄС повинні це розуміти.

Про це в ході виступу в Європарламенті заявила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Вона також заявила, що отруєння Навального стало ще одним проявом того підходу, якого дотримується Росія на світовій арені.

"Тим, хто виступає за тісніші відносини з Росією, я хочу сказати, що отруєння Навального за допомогою хімічної речовини - це не поодинокий випадок. Ми бачимо щось схоже в Грузії, Україні, Сирії та Солсбері... І ця тенденція не змінюється, та ніякої газопровід цього не змінить", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що засуджує отруєння Навального і чекає більш детальну інформацію з приводу цього замаху.

Також стало відомо, що Навальний планує повернутися в Російську Федерацію. Опозиціонер нещодавно повністю прийшов в себе в німецькій клініці "Шаріте" після того, як в Росії його отруїли отрутою "Новічок". Офіційно російська влада не підтверджує причетність до отруєння.